Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Semmi más nem maradt, csak Isten
  2022-12-13 07:21:31, kedd
 
  Semmi más nem maradt, csak Isten

,,Rájöttem, hogy mindaz, amit Isten tesz, örökké megmarad; nincs ahhoz hozzátenni való, és nincs belőle elvenni való." (Prédikátor 3,14)

Hiszem, hogy Isten úgy vezényeli az élet dolgait - a jókat és a rosszakat egyaránt -, hogy eljussunk oda, ahol a hitünk egyedül Istenben nyugszik. Lassan, de biztosan, ahogyan az életen áthaladunk, Ő eltávolít minket a világ dolgaitól. A folyamat először csak a tulajdonainkat érinti (amelyeket pótolhatunk), de végül érinti a kapcsolatainkat (amelyeket nem lehet pótolni), a szeretteinket (akiket nem lehet pótolni), és végül magát az életet (amely soha nem pótolható). Akkor nem marad más, csak mi és Isten.

Mennyei Atyánk mindezen a folyamaton keresztül a belé vetett teljes bizalom útján vezet minket. Lassan, de biztosan felfedezzük, hogy azok a dolgok, amelyekről azt hittük, hogy nem tudunk nélkülük élni, nem is számítanak annyira, mint gondoltuk. Még az élet legkedvesebb és legédesebb dolgai is másodlagossá válnak az Isten megismerésének öröme mögött. Végül felfedezzük, hogy Ő mindentől kiürítette a kezünket, és aztán megtöltötte magával.

Amikor ezeket a szavakat írom, élesen tudatában vagyok annak, hogy csak halványan értem a teljes jelentésüket. Életemnek ezen a pontján még sok minden van a kezemben: a feleségem, a három fiam, a barátaim, a karrierem, az egészségem, az álmaim, a jövőre vonatkozó terveim. De az öregedés folyamata nem más, mint ez - megtanulni könnyedén tartani azokat a dolgokat, amelyeket Isten adott neked, tudva, hogy úgysem tarthatod meg őket örökké. Bármelyik pillanatban elveheti őket - egyesével, egyszerre kettőt, vagy mindet együtt. Vagy visszaveheti azt az életet, amit öt évtizeddel ezelőtt adott nekem.

Ha van valami tanácsom a számodra, akkor az a következő. Tanuld meg könnyedén tartani azt, amit Isten adott neked. Nem tarthatod meg örökké, és nem viheted magaddal.

Néhányan közületek, akik ezeket a szavakat olvassák, nagy küzdelem közepén vannak az életükben. Valami miatt nyomást éreztek, és nem akartok lemondani róla. De muszáj... és fel is fogjátok adni. Nem tudlak megkímélni benneteket a fájdalomtól, ami azzal jár, hogy átadjátok legdrágább kincseiteket Istennek, de ígérem nektek, hogy az öröm messze felülmúlja majd a fájdalmat, amit most éreztek.

Örökkévaló Atyám, taníts meg elengedni azt, amit nem tudok megtartani, és ragaszkodni ahhoz, ami örökké tart. Ámen.

Ray Pritchard
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Címkék: kapcsolatainkat, tulajdonainkat, megismerésének, szeretteinket, jelentésüket, legkedvesebb, másodlagossá, visszaveheti, kincseiteket, megtöltötte, pillanatban, pótolhatunk, ragaszkodni, felfedezzük, fájdalomtól, amelyekről, legdrágább, megkímélni, megtartani, egészségem, örökkévaló, megtanulni, benneteket, prédikátor, áthaladunk, hozzátenni, legédesebb, évtizeddel, folyamaton, felülmúlja, kiürítette, számítanak, folyamata, könnyedén, eltávolít, dolgaitól, élet dolgait, rosszakat egyaránt, hitünk egyedül, életen áthaladunk, világ dolgaitól, folyamat először, tulajdonainkat érinti, folyamaton keresztül, belé vetett, élet legkedvesebb, szavakat írom, teljes jelentésüket, három fiam, jövőre vonatkozó, öregedés folyamata, szavakat olvassák, Mennyei Atyánk, Örökkévaló Atyám,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Aki szeret, annak senki sem id...  A keserű igazság  A hét szűk esztendő  Zilahy Lajos gondolata  Volt egy...  Tehetségtelen gyerek nincs.  A végzet az  Facebookon kaptam  Muratáj  Facebookon kaptam Krisztinától  Föld napja április 22  Szép estét kedves látogatóimna...  A lelki élet nem arról szól, ....  György napra  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó cica  Facebookon kaptam  Minden gyerek jó.  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Két ember becsülete  Két tekintet van  Két tekintet van  Föld napja április 22  Ázzal aki csak szép  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Ha így haladunk...  Az udvariasság alapja: önismer...  A könnyek összegyűjtése  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Gábor Dénes gondolata  802 esztendeje, 1222. április ...  György napra  Ma  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  802 esztendeje, 1222. április ...  Facebookon kaptam  Rögtön puha Mézes Krémes  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  A keserű igazság  Beney Zsuzsa - Tavasz  Facebookon kaptam  A boldogság ült a világvégén  Facebookon kaptam  Pillangó  Muratáj  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Szép estét  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Szép estét kedves látogatóimna...  Ez a jó az alvásban.  Volt egy...  Facebookon kaptam  Muratáj  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Sirató  A Mester kezének érintése  Minden szülő a lényével nevel.  Ez a jó az alvásban.  Beney Zsuzsa - Tavasz  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Fodor Ákos költő,  Föld napja április 22  Ez a jó az alvásban.  Facebookon kaptam  Sokkal bölcsebb a természet,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az udvariasság alapja: önismer...  Facebookon kaptam  Naplemente  Jó éjszakát  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Szent György nap  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A könnyek összegyűjtése  Két tekintet van  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Muratáj  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  próbáljuk ki az őszinteséget  Kamarás Klára : Leszünk-e...? 
Bejegyzés Címkék
élet dolgait, rosszakat egyaránt, hitünk egyedül, életen áthaladunk, világ dolgaitól, folyamat először, tulajdonainkat érinti, folyamaton keresztül, belé vetett, élet legkedvesebb, szavakat írom, teljes jelentésüket, három fiam, jövőre vonatkozó, öregedés folyamata, szavakat olvassák, öröm messze, kapcsolatainkat, tulajdonainkat, megismerésének, szeretteinket, jelentésüket, legkedvesebb, másodlagossá, visszaveheti, kincseiteket, megtöltötte, pillanatban, pótolhatunk, ragaszkodni, felfedezzük, fájdalomtól, amelyekről, legdrágább, megkímélni, megtartani, egészségem, örökkévaló, megtanulni, benneteket, prédikátor, áthaladunk, hozzátenni, legédesebb, évtizeddel, folyamaton, felülmúlja, kiürítette, számítanak, folyamata, könnyedén, eltávolít, dolgaitól, vonatkozó, elengedni, keresztül, mindentől, pótolható, gondoltuk, tudatában, halványan, amelyeket, feleségem, életemnek, karrierem, fájdalmat, rosszakat, eljussunk, vezényeli, egyesével, közületek, pritchard, tarthatod, következő, átadjátok, egyszerre, lemondani, bármelyik, életükben, megmarad, fogjátok, rájöttem, küzdelem, magaddal, szavakat, nélkülük, kezünket, olvassák, néhányan, számodra, elveheti, öregedés, folyamat, istenben, nyugszik, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 113 db bejegyzés
e év: 375 db bejegyzés
Összes: 35940 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6921
  • e Hét: 40697
  • e Hónap: 70009
  • e Év: 257811
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.